Logon vektorointi mahdollistaa logon skaalautuvuuden ilman laadun heikkenemistä, mikä tekee siitä ihanteellisen monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Vektoroitu logo on ehdottomasti tärkeä osa brändin visuaalista identiteettiä niin pienille kuin suurille yrityksille. 

Mitä tarkoittaa logon vektorointi?

Logon vektorointi on prosessi, jossa alkuperäinen rasterikuvaksi tallennettu logo piirretään vektorigrafiikaksi. Rasterikuvat muodostuvat pikseleistä ja ovat näin ollen määritetty tiettyyn tarkkuuteen ja kokoon. Kun rasterikuvaa suurennetaan, sen laatu heikkenee, ja tulos on suttuinen ja epätarkka. Tyypillisiä rasteritiedostoja ovat jpg, png ja gif. Vektorigrafiikka sen sijaan tallentaa kuvan matemaattisina käskyinä ja muodoissa, mikä mahdollistaa rajattoman skaalautuvuuden säilyttäen samalla korkean laadun.

Vektorigrafiikka
Rasterikuva

Vektoroidun logon hyödyt:

Skaalautuvuus:
Vektoroidut logot skaalautuvat moitteettomasti mihin tahansa kokoon ilman laadun heikkenemistä. Tämä on erityisen tärkeää, kun logoa tarvitaan eri kokoisissa materiaaleissa, kuten verkkosivuilla, käyntikorteissa, esitteissä tai jopa valtavilla mainostauluilla. Vektoroitu logo taipuu tarpeisiin ilman, että sen muoto vääristyy tai selkeys katoaa.

Laadukas tulostus:
Vektoroitu logo on ensisijainen valinta painotuotteissa, kuten esitteissä, tarroissa ja muissa mainosmateriaaleissa. Kun logo vektoroidaan, se voidaan helposti muuntaa painotuotteisiin sopiviksi tiedostomuodoiksi, kuten EPS tai AI, jotka takaavat ammattimaisen ja terävän tulostusjäljen.

Muokattavuus:
Vektorigrafiikka mahdollistaa logon helpon muokattavuuden. Logoa voidaan mukauttaa eri tarpeisiin tai päivittää ajan myötä ilman, että sen alkuperäinen laatu kärsii. Tämä joustavuus on kullanarvoista, kun brändi tarvitsee pientä päivitystä tai kun logoa halutaan käyttää erilaisissa materiaaleissa.

Verkkokäyttö:
Vektoroitu logo on erinomainen verkkokäytössä SVG -tiedostona, sillä ne ovat yleensä pieniä tiedostokokoja ja latautuvat nopeasti verkkosivuilla. Ne myös näyttävät selkeiltä ja teräviltä eri näyttöresoluutioilla.

Pikselit vektorigrafiikaksi

Onko sinulla tiedosto logosta, joka tarvitsee vektorointia? Vektoroinnin avulla saamme logosi muutettua laadukkaaksi ja skaalautuvaksi vektorigrafiikaksi, jota voi käyttää monipuolisesti eri tarkoituksiin. Logon vektorointi alk. 60 € + alv.

Samankaltaiset artikkelit