Tässä artikkelissa käydään läpi vaihe vaiheelta kotisivujen tuotantoprosessi alkukartoituksesta julkaisuun. Kotisivut ovat normaalisti julkaisukelpoiset 1-4 viikon sisällä teksti- sekä kuvamateriaalin toimitettua Grafinalle.

1.

Alkukartoitus

Ennen kuin ryhdymme luomaan kotisivujasi, on tärkeää ymmärtää tarkasti tarpeesi ja toiveesi. Siksi aloitamme prosessin alkukartoituksella. Tilattuasi kotisivut, saat täytettäväksi simppelin alkukartoituslomakkeen, joka sisältää kysymyksiä kotisivun tarkoituksesta, tavotteista sekä toiveista. Saatuani täytetyn lomakkeen saatan esittää sinulle lisäkysymyksiä sähköpostitse. Tämä vaihe auttaa varmistamaan, että lopputulos vastaa odotuksiasi ja tarpeitasi mahdollisimman hyvin.

2.

Webhotellin ja verkkotunnuksen varaus

Kotisivut tarvitsevat paikan verkosta, joten varaamme palvelintilan sekä verkkotunnuksen yritykselle tai yhdistykselle. FI-päätteisen verkkotunnuksen kustannukset ovat n. 9,90 € + alv / vuosi sekä palvelintilan kustannukset ovat n. 70-200 e / vuosi + alv 24% riippuen sivuston laajuudesta.

3.

Kotisivujen sisältö

Odotan sinulta kotisivuille tulevaa tekstimateriaalia, kuvia, yrityksen/yhdistyksen logoa ja mahdollista graafista ohjeistoa sähköpostiin ina@grafina.fi. Mikäli ei ole omia kuvia, näitä voidaan haeskella kuvapankista, joko maksullisesta tai ilmaisesta.

4.

Kotisivujen suunnittelu

Kun teksti- ja kuvamateriaali on toimitettu pääsee suunnittelemaan sivuston ulkoasua. Ensimmäiseksi rakennetaan sivustolle rakenne sekä etusivulle luodaan visuaalista ulkoasua.

5.

Kommentointi­kierros 1

Laitan teille nähtäville tähän asti koottua luonnosta kotisivuista. Tehdään tässä vaiheessa toivottuja muutoksia. Tällä tavalla varmistetaan, että lopputuloksesta tulee mieluinen. Kommentoinnin ja mahdollisten muutoksien jälkeen lähden rakentamaan sivustoa loppuun.

6.

Kommentoin­tikierros 2

Viimeisen kommentointikierroksen aika. Saat nähtäville valmiin kotisivun johon tehdään tarvittaessa vielä pieniä viilauksia.

7.

Testaukset

Sivuston ulkoasun hyväksyttyä teen sivustolle testaukset eri selaimilla ja tarkistan linkit.

8.

Hakukone­optimointi ja julkaisu

Sivuston ollessa valmis, tämä julkaistaan ja tehdään metaotsikot kuvauksineen ja lähetetään sivustokartta Googlelle indeksoitavaksi.

Kirjautumis­tunnukset

Saat projektin päätyttyä ylläpitäjän oikeuksilla varustetut kirjautumistunnuksen WordPressiin joiden avulla pääset muokkaamaan sisältöä sekä tekemään päivityksiä itse. Tarvittaessa voi jatkaa yhteistyötä esimerkiksi ylläpitopalvelun merkeissä hintaan alk. 35 € / kk + alv. sisältäen teknisistä päivityksistä sekä varmuuskopioista huolehtimisen. Tarvittaessa sivuston sisällön päivitystä tuntihinnoittelulla tarpeen mukaan.

Tutustu kotisivu­paketteihin

Samankaltaiset artikkelit